Siirry sisältöön

Vaarallinen elämä

15 helmikuun, 2013

Olen viime aikoina miettinyt elämääni ja päihteiden käyttöä. Kuinka paljon siitä on haittaa terveydelle? Havahduin tajuamaan, että olen juonut viimeisen vuoden aikana todella usein, yleensä joka viikonloppu. Määrät ovat myös lisääntyneet hieman, joka kertoo toleranssin kasvamisesta. Päihteiden käyttö ei ole ongelma, mutta haluaisin kuitenkin elää terveellisemmin. Toisaalta en siltikään juo kuin 3-4 puolen litran siideriä ja ehkä yhden drinkin baarissa eli en ole kovassa humalassa. Ja muutenkin elämäni on suhteellisen terveellistä. Ja nykymaailmassa on kaikkea muutakin epäterveellistä ja jopa terveydelle haitallista kuin päihteet. Esim. tupakointi, valmisruoka lisäaineineen, kännykän ja muiden säteilevien laitteiden käyttö, lihan syöminen, puutteelliset yöunet, liika istuminen, liikunnan vähyys, hiusten värjääminen (tähän on joku kuollutkin allergisen reaktion seurauksena), meikin käyttö (kemikaalit imeytyy ihoon), kemikaaleilla kyllästettyjen vaatteiden käyttö, kynttilöiden polttaminen (vapauttaa ilmaan haitallisia pienhiukkasia), kaupungissa asuminen (pakokaasut) ym. ym. Itse en polta , en syö lihaa, käytän vain vähän kännykkää, liikun paljon, nukun paljon, en juuri meikkaa (vain noin kerran viikossa), asun ”maalla” jne. Käytän myös päihteitä kohtuudella.

Tieteellisten tutkimusten mukaan ekstaasi on paljon haitattomampaa kuin alkoholi. Alkoholi sai pisteitä 72 (100 pistettä tarkoittaa vaarallisinta ja 0 pistettä harmitonta), tupakka 26, kannabis 20, ekstaasi 9, LSD 7 ja sienet 5. (Lue myös tämä blogikirjoitus: http://psykedeeliuutiset.blogspot.fi/2012/06/johtava-terveystarkastaja-puhdas_15.html)
Ekstaasin vaarallisuus johtuu lähinnä epäpuhtauksista; pillerissä saattaa olla mitä vaan. Toisaalta testit on keksitty. Mielialalääkkeiden kanssa ei saa essoja käyttää. Ja käytön välillä kannattaa pitää taukoa, jotta serotoniinitasot ehtii palautua. Ja kannattaa juoda sitä vettä riittävästi, jos aikoo tanssia koko illan. Itsehän olen tosi tarkka siitä, mitä käytän ja kuinka paljon. Järki on aina päässä, en vedä överiksi. Käyttö on todellakin kohtuullista, tarkoituksena on pitää hauskaa ja nauttia, ei olla sekaisin.

Enemmän siis nyt itseä haittaa tuo juominen. Pitäisi oikeasti pitää kuukausi kokonaan taukoa juomisesta. Ja lisäksi haluan pitää taukoa myös muista päihteistä, koska haluan todistaa itselleni, etten ole niihin koukussa. Sinänsä siis huumeidenkäyttö ei ole itseä haitannut, ei ole tullut fyysisiä eikä psyykkisiä ”oireita” tai morkkista. Katsotaan nyt miten tauko onnistuu. 🙂

From → Uncategorized

Jätä kommentti

Jätä kommentti

PsykeAnonyymi

Anonyymi psykedeelien ja muiden tajuntaa laajentavien aineiden satunnainen käyttäjä.