Siirry sisältöön

Oneness

3 joulukuun, 2014

”millähän tavalla mä nyt alkaisin arvostamaan enemmän luontoa ja rakkautta, jos menisin sekaisin jostain sienistä? koenko saman valaistumisen, jos saan ruokamyrkytyksen homeisesta ruuasta? mutta niinhän se on, että kaikki nistit ja alkkikset ovat omasta mielestään niitä suuria maailman parantajia..”

On hirveän vaikeaa selittää, millainen muutos ajattelussa tapahtuu, kun kokeilee psykedeelejä. Koska jos et ole ikinä kokeillut, et voi edes aavistaa sitä. Se ei ole samanlaista kuin alkoholi, ei todellakaan. Se ei ole yksinkertaisesti mitään sellaista, jota voisit määrittää tietämilläsi käsitteillä, koska et vielä tunne edes niitä käsitteitä, joilla itse asiaa voisi määritellä.

Mitä näen joka päivä: vihaa, katkeruutta, ilkeyttä, kateellisuutta, itsekkyyttä, välinpitämättömyyttä, väsymystä, surua, turtumusta jne. Ihmiset suorittaa koko ajan jotain, on kiire ja stressi, kun rahat loppu ja laskut pitäisi maksaa. Ei siinä jaksa välittää juuri muista kuin itsestään ja lähiperheestään. Mutta ei se ole ihmisten vika, se on tämän systeemin vika. Eivätkä ihmiset tajua, että heillä olisi valta muuttaa kaikki. Heillä olisi valta lopettaa sodat, lopettaa köyhyys, lopettaa toisten riistäminen. Ihmiset voisivat tehdä tästä maailmasta onnellisen paikan elää. Paikan, jossa kukaan ei kärsisi.

Ja miten psykedeelit nyt sitten tähän liittyy. No psykedeelit saavat ihmisen ajattelemaan asioita täysin uudesta perspektiivistä. Et pelkästään opi ajattelemaan laatikon ulkopuolella vaan tajuat, ettei laatikkoa ole. Yhtäkkiä tajuat konkreettisesti, että kaikki tähänastinen, johon olet uskonut, ei pidäkään paikkaansa. Tai ainakin tajuat itsestäsi asioita. Opit ehkä hyväksymään itsesi ja sitä kautta muutkin ihmiset. Tajuat, millainen ihminen olet ja mitä haluat. Tai tajuat mitä et halua. Tajuat, että niitä rajoja ei ole. Ymmärrät, että voit tehdä mitä vain, saavuttaa ihan mitä vain. Ja ennen kaikkea saat hyvää elämääsi. Opit arvostamaan pieniä asioita. Opit näkemään kauniin tai ainakin opit pysähtymään ja nauttimaan niistä pienistä kauniista asioista.

Psykedeelit ovat minulle Hyviä. Ne tuottavat hyvää: suvaitsevaisuutta, anteeksiantamisen kykyä, rakkautta, iloa, yhteenkuuluvuuden tunnetta (muiden ihmisten ja luonnon kanssa).

Sillä ei ole väliä, kuinka hyvin menestyt tai kuinka paljon rahaa ansaitset elämäsi aikana, kuinka kallis auto tai iso talo sinulla on, kuinka hienoja vaatteita tai tavaroita. Loppujen lopuksi millään muulla ei ole väliä kuin omalla onnellisuudellasi. Ja vinkkinä: oma onnellisuus yleensä tulee kestävimmin muiden onnellisuuden kautta. Elämä on lyhyt ja sitä on aivan turha tuhlata typeriin, itsekkäisiin asioihin. Sen sijaan käytä aikasi elämästä nauttimiseen, rakastamiseen, luonnon kauneuden ihastelemiseen ja ihmettelemiseen, hyvän tekemiseen.

Muista, että kaikki lähtee sinusta itsestäsi. Sinä voit muuttaa elämäsi hetkessä. Jo pelkkä ajattelutavan muutos vaikuttaa. Esimerkkinä kaksi ihmistä, jotka molemmat kompastuvat aamulla pöydän kulmaan ja satuttavat varpaansa. Toinen suuttuu, karjuu, kiroilee. Fiilis on pilalla heti aamulla. Hän miettii, että mitähän pahaa seuraavaksi tapahtuu. Hän oikein odottaa sitä ja kyräilee, mulkoilee muita ihmisiä. Hänen mielialansa on ärsyyntynyt, hän saattaa esim. suuttua tai haastaa riitaa muiden ihmisten kanssa. Hän jakaa negatiivisia tunteita ympärilleen. Töissä pomokin miettii, että pitäisiköhän tuo ärripurri potkia firmasta ulos seuraavien yt-neuvottelujen yhteydessä. Entäs sitten toinen, joka ottaa kompastumisen neutraalisti. Hän pyrkii ajattelemaan positiivisesti, vaikka varvasta jomottaakin. Hän on iloinen, tervehtii ihmisiä, auttaa ehkä avaamaan oven, hymyilee. Hän tartuttaa hyvää mieltä ympärilleen ja saa muut ihmiset pitämään hänestä. Pomo miettii, että tuolle työntekijälle pitää antaa palkankorotus!

Psykedeelit ovat saaneet minut ajattelemaan positiivisesti ja näkemään elämän kauneuden. Olen täynnä energiaa ja hyvää mieltä. Vaalin niitä asioita, joita minulla on. En murehdi niitä asioita, joita minulla ei ole. Olen löytänyt suunnan elämälleni. Olen kasvanut henkisesti, paremmaksi ihmiseksi.

Tietysti nämä asiat on mahdollista saavuttaa myös ilman psykedeelejä. Psykedeelit vaan tekevät prosessista (yleensä) nopeamman ja ehkä myös helpomman. Psilosybiinisienet ovat riippumattomien, yliopistollisten tutkimusten mukaan vaarattomin päihde maailmassa. Lisäksi niillä on valta muuttaa monien ihmisten elämä parempaan suuntaan. Jospa vain niiden vastustajat ymmärtäisivät tämän: että oikein käytettynä niiden avulla voidaan esim. parantaa masennus. Niiden avulla voidaan estää masennuksesta johtuvia itsemurhia. Riippuvuuksiakin niillä voidaan hoitaa: http://www.hs.fi/tiede/a1416284769961

Psykedeelit ovat sellainen ryhmä, jonka käyttäjiä kuvailisin varsin harmittomiksi tapauksiksi. Useimmat psykedeelien käyttäjät sitä paitsi ovat erittäin fiksua porukkaa: yliopiston käyneitä, sosiaalisia, monilahjakkaita, luovia. Yleensä psykedeeleillä on vain positiivisia vaikutuksia käyttäjille. Itse sanoisin, että psykedeelit ovat pelastaneet henkeni! Ainakaan niistä ei ole haittaa yhteiskunnalle. Päinvastoin, ne saattavat esim. pelastaa syvästä masennuksesta niin, että yksilö pystyy taas suoriutumaan omasta elämästään ja menemään töihin. Miksi ne silti luokitellaan erittäin vaarallisiksi huumausaineiksi ja rangastukset sitten ovat myös sen mukaiset? En näe mitään järkeä siinä, että mahdollisesti jo kuntoutumaan lähtenyt vajoaa sakkojen ja rikosrekisterin myötä takaisin työttömyyteen ja syrjäytymiseen.

Onneksi ajat ovat muuttumassa. Nykynuoret ovat suvaitsevaisia. Internet-aikakautena uudet ajatukset ja näkökulmat leviävät nopeasti joka puolelle. Puolueetonta tietoa on, eikä enää uskota niin helposti propagandaan ja väritettyyn, valheelliseenkin valistukseen. Eniten toivoisin, että sinä eri mieltä oleva lukija voisit miettiä edes sekunnin sitä toista puolta. Niitä mahdollisuuksia. Olisi hienoa, jos esim. psilosybiinisieniä voitaisiin alkaa käyttää ihmisten hyväksi. Ensin laajemmin tutkimuksissa ja sitten lääketieteen apuna. Ei kannata ajatella liian yksipuolisesti tai torjuvasti. Avaa mielesi uusille ajatuksille. 🙂

Itse olen ainakin mielestäni suuri maailman parantaja. 🙂 Psykedeelit ovat kasvattaneet minua ihmisenä ja olen nyt paljon parempi ihminen kuin ennen. Luettelemani negatiiviset asiat (mm. katkeruus, lohduttomuus, voimattomuuden tunteet) ovat vähentyneet tai kadonneet kokonaan. Olen saanut suunnan elämälleni. Tulevaisuuden tavoitteenani on nimenomaan tehdä hyvää; niin ihmisille, eläimille kuin luonnolle. Haluan tehdä tästä maailmasta paremman paikan. Ja mielestäni onnistun siinä, vaikka saisin aikaiseksi vain yhden hymyn lisää, vain yhden positiivisen ajatuksen, pelastaisin vain yhden hengen. Ja eikö se juuri ole kaiken perimmäinen tarkoitus?

Peace and love! 😉

From → Uncategorized

12 kommenttia
  1. Nimetön permalink

    ”Miksi ne silti luokitellaan erittäin vaarallisiksi huumausaineiksi ja rangastukset sitten ovat myös sen mukaiset? En näe mitään järkeä siinä, että mahdollisesti jo kuntoutumaan lähtenyt vajoaa sakkojen ja rikosrekisterin myötä takaisin työttömyyteen ja syrjäytymiseen.” Juuri sen takia että lääketehtaat kärsis rahallisesti jos esim masennuslääkkeiden tilalla ois vaihtoehto (esim. sienet) jota ei voi patentoida ja jota vois vaikkapa ite halvalla kasvattaa. Ihmiset jotka on tarpeeks fiksuja älyämään psykedeelien hyötypuolet just halutaan työttömiks, syrjäytetään, laitetaan linnaan tai laitokseen ja leimataan hulluiks ja tuputetaan kaiken maailman rauhottavat et kukaan ei uskois jos kertookin näistä parantavista ehdoista muille tai palautuu kaikkien myrkkylääkkeitten jälkeen ”normaaliks”. Ja myöskään on kovin vaarallista tässä maailmassa ruveta hippeilee ja olee kaikille mukava ja kiltti ja antelias, ainakaan jos ei oo superrikas, sillä sellasta henkilöö käytetään todella helposti hyväks ja siinä voi käydä lopulta tosi huonosti koska kaikkien ihmisten aikeet ei vaan aina ole hyviä. Surullista mut totta.

  2. Sulla on ihan kauniita ajatuksia, mutta kai ymmärrät ettei kommunismi toimi vaikka ajatuksen tasolla se hienolta kuulostaa. Miksi luulet että ihminen rotuna voisi tehdä maailmasta paremman paikan, kun elämässä loppupeleissä on kysymys vain selviytymisestä ja suoriutumisesta. Ja en tarkoita kuinka luovit päivästä toiseen ja selviät töistä, vaan selviämiskamppailua, jota jo solutasolla tapahtuu. Jokainen laji kamppailee selviytymisestään, ja siihen kuuluu olennaisena osana tilan laajentaminen; mitä enemmän tilaa, sitä enemmän populaatiota. Jos jo pienet eliöt tekevät tätä, miksei myös ihminen. me emme ole sen kummallisempia, ja niin maailma on rakentunut. Jos ihminen ei maapalloa vallottaisi, olisi se joku muu laji. Sodankäynti on rumaa, mutta kehitys, myös sodan kehitys kuuluu ajan luonteeseen, ja vaikka nyt kaikki päättäisivät elää tasavertaisena kommunistisena yhteisönä, tulisi aika kun joku nostaisi päätään, ja alkaisi vaatimaan enemmän. Ihmiset eivät ole tasavertaisia, jokaisella on heikkoutensa ja vahvuutensa, mm. näistä syistä olemme jokainen ainutlaatuisia, emme samanlaisia, tasavertaiSia.

  3. Meillä on vapaus valita. Ja kyllä jokainen ihminen on tasavertainen. Onpas hirveää, jos ajattelet ettei niin ole!

  4. Nimetön permalink

    Avaa silmät! Ihmisille kuuluu mun mielestäni tasavertaiset ihmisoikeudet etc, mutta kai sä lapsi ymmärrät minkä takia on apinoita ja ihmisiä? Laji kehittyy ajan saatossa, ja ymmärtääksesi heimojen yksilöllisiä piirteitä, johon moni asia vaikuttaa, ei kaikki ihmiset pysy toisen kehityksen mukana. Edelleenkin, vaikka sharing iso caring, ei kommunismi toimi. Haluisin ehkä keskustelua kanssasi, koska tekstien perusteella olet vaikuttanut että alat herätä, mutta ehkä on vielä liian aikaista.

  5. En nyt ole ollenkaan varma siitä, että mitä yrität sanoa? Että on ok ja luonnollista, että on sotia? Joissa raiskataan ja tapetaan lapsia? Minä taas yritän sanoa, että voimme valita. Minä esim. olen valinnut vegaaniuden, koska en halua, että mikään elävä ja tunteva olento joutuu kärsimään ja kuolemaan takiani. Varsinkin, kun pystyn varsin hyvin elämään ilman lihaa ja pysyn jopa terveempänä näin. Mielestäni on henkistä kehitystä, että alkaa haluta hyvää toisille (ihmisille ja eläimille) ja että alkaa muuttaa elämäänsä saadakseen enemmän hyvää aikaan. Siitä saa samalla myös paljon enemmän hyvää omaan elämäänsä.

  6. Ja mielestäni en ole enää mikään lapsi, on sen verran paljon tullut nähtyä ja koettua ja kohtahan se kolmenkympin rajapyykkikin häämöttää. 🙂

  7. Omron permalink

    Mie haluaisin kokeilla ihan mielenkiinnosta jotain psykedeeliä, lähinnä monen vuoden mahdollisen masennuksen ja ahdistuksen takia. En usko että siitä mitään haittaakaan olisi. 🙂
    Eikös sullakin ollut aikasemmin jotain masennusoireilua?

  8. Kyllä on ollut aiemmin paha masennus, lääkäri määräsi Diapamia ja masennuslääkkeitä söin kuukauden (onneksi tajusin lopettaa). Masennuslääkkeet kun ei poista sitä masennuksen syytä, mutta psykedeelit voi sen tehdäkin. Itsellä myös kannabis toimii masennuslääkkeenä: ahdistus vähenee ja vitutus loppuu ja elämä näyttää muutenkin kivemmalta. 🙂

    • Omron permalink

      Juu, no budista mulla on tullut semmmonen outo päänsärky, vaikka ei se kauheasti häiritse kun olo on muuten hyvä 🙂 Itekkään en haluais masennuslääkkeitä alkaa syömään, kun tuntuu että ne vaan lamaa ihmistä. Ja tässä tilanteessa sitä ei ainakaan yhtään enempää kaipaa.

  9. Eipä ole paljon tainnut perspektiivi oikeasti yhtään muuttua kun uusimmassa julkaisussasi ylistät amfetamiinia joka on pahinta ja petollisinta myrkkyä jota maa päällänsä kantaa. Voi voi on tainnut hyvät tripit mennä hukkaan.

    • Onhan se joo hirveätä myrkkyä. Ja erittäin koukuttavaa. Olen huomannut, että itse pysyn paremmin erossa riippuvuuksista, kun en kiellä niitä itseltäni kokonaan vaan annan itselleni luvan käyttää niitä pienissä määrin silloin tällöin. Jos yrittäisin lopettaa kokonaan, elämä olisi jatkuvaa taistelua ja luultavasti repsahtaisin jossain vaiheessa. Nyt sitä ei tee edes mieli ja ajatukset ja energian voi suunnata toisaalle.

  10. Heinorinne permalink

    En tiedä, onko tämä oikea kirjoitus tälle kommentille, mutta täytyy arvostaa blogin pitäjää blogissa esilletuoduista päihdekokemuksista sekä yleisestä filosofisesta pohdiskelusta. Tällaisia kannanottoja ei juuri kuule suomessa, jossa huumeidenvastainen aivopesu on tuhonnut paljon sitä hyödyllistä ja arvokasta tietoa laittomiin päihteisiin liittyen.

    Esimerkiksi MDMA (ekstaasi) helpottaa Aspergerin oireyhtymän (josta itse kärsin) oireita ja elämistä niiden kanssa, kuten myös kannabis. En halua edes kuvitella missä elämäntilanteessa olisin ilman näitä kahta päihdettä.

    Tämän kaltaisia asioita ei tuoda kuin harvoin esille suomalaisessa mediassa. Mutta onneksi kieltolait eivät ole ennenkään olleet pitkäikäisiä, onneksi muutoksen tuulet ovat tulleet päihdekeskusteluun, etenkin nuorten kohdalla.

    Peace and love!

Jätä kommentti

PsykeAnonyymi

Anonyymi psykedeelien ja muiden tajuntaa laajentavien aineiden satunnainen käyttäjä.